IKANDA : Eerste kindercongres Elodie Ouédraogo

Toegevoegd door Steven Duyver op 15.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.

Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

Elodie Ouédraogo werd geboren in 1981 in Sint-Joost-ten-Node als Burkinese. In 1999 nam ze Belgische nationaliteit aan. Elodie heeft zich gespecialiseerd als sprintster en hordeloopster. Sinds 2001 zijn de Belgische estafettevrouwen met Elodie Ouédraogo in de gelederen op vrijwel alle grote toernooien tot de finale doorgedrongen.
Ze haalde met het Belgische vrouwenteam 4x100m een bronzen medaille op het WK van 2007 in Osaka en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Elodie woont in Tienen en komt uit voor de Vilvoordse Atletiekclub.
Hoe ontdek je zo’n talent? En wat moet je allemaal doen om een Olympische medaille te winnen? Elodie vertelt het de leerlingen op 17 november.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Nog geen score 0 1 10883

Website met info

http://www.ond.vlaanderen.be/…da2009/programma/sprekers.asp
http://www.flandersdc.be/blog…comment-page-1/#comment-16018
http://www.ond.vlaanderen.be/ikanda2009/

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Projecten

Licentie
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 07.06.2018