IKANDA : Eerste kindercongres Elodie Ouédraogo

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.

Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

Elodie Ouédraogo werd geboren in 1981 in Sint-Joost-ten-Node als Burkinese. In 1999 nam ze Belgische nationaliteit aan. Elodie heeft zich gespecialiseerd als sprintster en hordeloopster. Sinds 2001 zijn de Belgische estafettevrouwen met Elodie Ouédraogo in de gelederen op vrijwel alle grote toernooien tot de finale doorgedrongen.
Ze haalde met het Belgische vrouwenteam 4x100m een bronzen medaille op het WK van 2007 in Osaka en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Elodie woont in Tienen en komt uit voor de Vilvoordse Atletiekclub.
Hoe ontdek je zo’n talent? En wat moet je allemaal doen om een Olympische medaille te winnen? Elodie vertelt het de leerlingen op 17 november.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!


19645.flv (45,6 MiB)
Steven Duyver
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebondenLeren leren
Info
Video
Bijgewerkt: 23-03-2010
Licentie:
Feedback
Nog geen score
1 keer favoriet
0 reacties
11062 bezoekers
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
atletiekberoepBrabanthalcultuureerste kindercongreseindtermElodie OuédraogoestafetteFDCFlandersIKANDALeuvenOlympische Spelenondernemingszinsprintensprintsterstudie- en beroepskeuzetalentwetenschappenWKworkshopzilveren medaille
Projecten
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 07.06.2018

Ontdek ook