IKANDA : Eerste kindercongres Arnoud Raskin

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.

Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken...

Als je een naam hebt, wil je hem toch kunnen schrijven. Tijdens de stoepkrijtactie voor straatkinderen in de derde wereld krijtten duizenden kinderen hun naam op de speelplaats van hun school. Initiatiefnemer Arnoud Raskin ontwierp tien jaar eerder als afstudeerproject een mobiele school voor straatkinderen. Deze rijdende school is een innovatieve educatieve unit met een speciaal ontwikkelde psycho-pedagogische methodologie. Materiaal en methodologie worden ondertussen ingezet in vele landen verspreid over 4 continenten. Vorig jaar besloot Arnoud om een nieuwe onderneming op te richten. De nieuwe organisatie "Streetwize" biedt opleiding, consultancy en productontwikkeling aan in een commerciële context. Alle Streetwize producten zijn gekoppeld aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, diversiteit en innovatie. Streetwize investeert zijn winsten opnieuw in Mobile School zodat Arnoud op die manier nog meer straatkinderen kan bereiken.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan