IKANDA : Eerste kindercongres Dirk Frimout

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..


Dirk Frimout werd in 1992 de eerste Belg in de ruimte, de voorganger van Frank De Winne, zeg maar. Daarvoor werkte hij meer dan 20 jaar in het Belgische en Europese ruimtevaartagentschap.
Dirk Frimout was o.a. coördinator van de bemanning van Spacelab 1 van de ESA. Later verscheen hij o.a. in strips van Suske en Wiske (De Stervende Ster) en Nero. Na zijn astronautschap werkte Dirk Frimout in onderzoek en ontwikkeling bij telecomreus Belgacom.
Op IKANDA legt hij uit hoe Frank De Winne momenteel de aarde ziet.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!


19648.flv (74,8 MiB)
Steven Duyver
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 23-03-2010
Nummer: 19648
Licentie:
Feedback
Nog geen score
1 keer favoriet
0 reacties
8680 bezoekers
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
aardeastronautberoepenBrabanthalDirk Frimouteconomieeerste kindercongreseindtermenESAFDCFlandersFrank De WinneIKANDALeuvenondernemingszinruimteSpacelab 1studie- en beroepskeuzetalentenwetenschappenworkshop
Deelsites
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Philip Lambrechts 07.10.2015

Ontdek ook