IKANDA : Eerste kindercongres Klaus Dillen

Toegevoegd door Steven Duyver op 16.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..


Als kind droomde Klaus Dillen al van zelf robots te maken. Als jaren later vader Dillen zijn boek vennootschapsrecht opeens op de kamer van Klaus terugvindt, is er meer aan de hand. Met zijn 17 jaar is Klaus Dillen de jongste ondernemer van Vlaanderen. Als je dacht dat vakantie voor elke tiener bestaat uit slapen, feesten en ontspannen, zit je goed mis!
Klaus Dillen gebruikte zijn zomervakantie op om zijn bedrijf EasICT succesvol te maken. Netwerkontwerp en – beheer, consultancy, webdesign en andere ICT-toepassingen voor een zevental kleine bedrijven vullen zijn dagen.
Klaus studeert Latijn-Wiskunde in Sint-Truiden en wil daarna naar de KULeuven om – wat dacht je – informatica te studeren. Het verhaal dat Klaus vertelt, gaat over hoe zijn ondernemingszin in de praktijk brengt.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Download 19649.flv (44,29 MiB)
Nog geen score 0 0 13569

Website met info

http://www.ond.vlaanderen.be/ikanda2009/
http://www.ond.vlaa…gramma/sprekers.asp
http://www.flanders…ge-1/#comment-16018

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Projecten

Licentie i
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Philip Lambrechts 07.10.2015