IKANDA : Eerste kindercongres Pascal Smet

Toegevoegd door Steven Duyver op 16.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.

Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

Dat de 1400 twaalfjarigen in de Brabanthal IKANDA apprecieerden, was duidelijk. Het eerste kindercongres van Vlaanderen, geopend door Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet ging over talent en vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie (EJCI) en wordt georganiseerd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en Flanders District of Creativity. Het was overigens een warme oproep van de minisiter aan de jongeren om zeer gericht te kiezen voor een goede studierichting én dus later een beroep waar je voor gemotiveerd bent.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn.

Nog geen score 0 1 8665

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Niveau en vak
Lager 3e graad
Secundair 1e graad A
ASO 2e, 3e graad
BSO 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 3e, 4e graad
DKO
Volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
beroepencompetentiescultuureconomieeindtermenEJCIFDCIKANDAinnovatieinnoverenkindercongresLeuvenondernemingszinPascal Smetstudie- en beroepskeuzestudierichtingtalentenVlaams Ministerie van Onderwijs en VormingVlaanderenwetenschappenworkshop

Projecten

Licentie
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 04.07.2016