IKANDA : Eerste kindercongres Pascal Smet

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.

Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

Dat de 1400 twaalfjarigen in de Brabanthal IKANDA apprecieerden, was duidelijk. Het eerste kindercongres van Vlaanderen, geopend door Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet ging over talent en vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie (EJCI) en wordt georganiseerd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en Flanders District of Creativity. Het was overigens een warme oproep van de minisiter aan de jongeren om zeer gericht te kiezen voor een goede studierichting én dus later een beroep waar je voor gemotiveerd bent.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn.


19650.flv (49,1 MiB)
Steven Duyver
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 3e, 4e graad
dko
volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 23-03-2010
Licentie:
Feedback
Nog geen score
1 keer favoriet
0 reacties
8789 bezoekers
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
beroepencompetentiescultuureconomieeindtermenEJCIFDCIKANDAinnovatieinnoverenkindercongresLeuvenondernemingszinPascal Smetstudie- en beroepskeuzestudierichtingtalentenVlaams Ministerie van Onderwijs en VormingVlaanderenwetenschappenworkshop
Projecten
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 04.07.2016

Ontdek ook