IKANDA : Eerste kindercongres Stijn Meuris

Toegevoegd door Steven Duyver op 16.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

ALs regent Nederlands-Geschiedenis-Aardrijkskunde startte Stijn Meuris zijn carrière als journalist bij Het Belang van Limburg. Nadien stapte hij over naar Woestijnvis als freelance-regisseur voor o.a. Man Bijt Hond.
Ondertussen bouwde Stijn ook een muzikale carrière uit als frontman van Noordkaap en later Monza. Ongetwijfeld kent u zijn grootste hit ‘Ik hou van u’.
Op IKANDA vertelt Stijn over zijn passie, de astronomie. Hij geeft de leerlingen een eigenzinnige, maar verhelderende inleiding tot de sterrrenkunde, zoals hij eerder al deed op Canvas onder de titel "Stijn en de sterren" en “Stijn en het heelal”.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Nog geen score 0 1 9469

Website met info

http://www.ond.vlaanderen.be/ikanda2009/
http://www.ond.vlaanderen.be/…da2009/programma/sprekers.asp
http://www.flandersdc.be/blog…comment-page-1/#comment-16018

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Projecten

Licentie
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Philip Lambrechts 07.10.2015