IKANDA : Eerste kindercongres Stijn Meuris

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..

ALs regent Nederlands-Geschiedenis-Aardrijkskunde startte Stijn Meuris zijn carrière als journalist bij Het Belang van Limburg. Nadien stapte hij over naar Woestijnvis als freelance-regisseur voor o.a. Man Bijt Hond.
Ondertussen bouwde Stijn ook een muzikale carrière uit als frontman van Noordkaap en later Monza. Ongetwijfeld kent u zijn grootste hit ‘Ik hou van u’.
Op IKANDA vertelt Stijn over zijn passie, de astronomie. Hij geeft de leerlingen een eigenzinnige, maar verhelderende inleiding tot de sterrrenkunde, zoals hij eerder al deed op Canvas onder de titel "Stijn en de sterren" en “Stijn en het heelal”.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!


19651.flv (112,4 MiB)
Steven Duyver
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 23-03-2010
Nummer: 19651
Licentie:
Feedback
Nog geen score
1 keer favoriet
0 reacties
9703 bezoekers
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
astronomieBrabanthalcultuureconomieeerste kindercongresFDCheelalIKANDAmilieueducatieMonzaondernemingszinopvoeden tot burgerzinstersterrenkundeStijn Meurisstudie- en beroepskeuzetalentenwetenschappenWoestijnvisworkshop
Deelsites
Functie
Leerkracht (docent)
Leerling (student)
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Philip Lambrechts 07.10.2015

Ontdek ook