IKANDA : Eerste kindercongres Marc De Bel

Toegevoegd door Steven Duyver op 16.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..


Jeugdschrijver Marc De Bel gaf vroeger 20 jaar lang les in de vierde klas, maar schrijft en tekent nu de hele dag.
Dat vind ik al net zo leuk”, zegt De Bel, “Gelukkig ga ik vaak vertellen in scholen en bibliotheken. Ik babbel veel liever met kinderen dan met volwassenen. Dat komt allicht door die val uit mijn boomhut. Daardoor ben ik altijd voor een stuk elf jaar gebleven. Hopelijk groeit mijn opengebarsten fontanel, waarlangs al die spannende, grappige en vlinderfladderige avonturen mijn hoofd binnenstromen, nooit dicht!”
Het leverde hem alvast een hele rits cultuur- en jeugdliteratuurprijzen op. Marc De Bel maakt de laatste jaren ook de culturele centra onveilig, met muzikale projecten en theaterversies van zijn boeken. Hij schrijft ook scenario’s voor de films van Blinker.
Voor de rest gaat Marc voetballen met zijn kleinkinderen, in de tuin "werken" en de kleinkinderen leren raak schieten met zijn katapult.

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Nog geen score 0 1 8858

Website met info

http://www.ond.vlaanderen.be/ikanda2009/
http://www.flandersdc.be/blog…comment-page-1/#comment-16018
http://www.ond.vlaanderen.be/…da2009/programma/sprekers.asp

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Projecten

Licentie
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Bart De Freyne 25.10.2017