Numberphile: Youtubekanaal


Numberphile is een educatief YouTubekanaal met video's die onderwerpen uit verschillende gebieden van de wiskunde verkennen. Naast video's die focussen op een specifiek getal, vind je er heel wat filmpjes over meer geavanceerde wiskundige concepten zoals de laatste stelling van Fermat, de Riemann-hypothese en de boomstelling van Kruskal.

De video's zijn geproduceerd door Brady Haran, een voormalig BBC-videojournalist en maker van Periodic Videos, Sixty Symbols en verschillende andere YouTube-kanalen.  Video's op het kanaal tonen verschillende universiteitsprofessoren, wiskundecommunicatoren en beroemde wiskundigen. 

De meeste video's bestaan uit een interview van Haran met een expert op het gebied van een getal, wiskundige stelling of ander wiskundig concept. De expert probeert de concepten begrijpelijk te maken voor de gemiddelde, niet-wiskundige kijker. Het kanaal wordt ondersteund door het Mathematical Sciences Research Institute (MSRI) en Math for America. Haran runt ook het Numberphile2-kanaal, dat extra beeldmateriaal en meer details bevat dan het hoofdkanaal.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook