NATUURMENS 9 : Patrick Oostvogels als herborist

Wie zijn de echte natuurmensen? En wat doen ze in het bos of in de natuur? Voor het zomerprogramma van ATV maken we negen portretjes van mensen in de natuur. In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos.

Patrick Oostvogels is herborist. Planten geven hem heel wat van hun geheimen prijs en hij probeert die geheimen te gebruiken voor het welzijn van lichaam en geest.

In deze clip gaat het o.a. over: munt, Ardennen, blad, geneeskracht, dokter, apotheker, kruiden, tovenaar, heks, wetenschapper, wilde plant, grote klis, wortel, zaaddoosje, weerhaakje, klittenband, park, kruidenboek, syntra, avondopleiding, docent, kruidenleer, diversiteit, plant, pepermunt, aronskelk.

Met grote dank voor zij die beseffen dat mooie, educatieve beeldmaterialen een tweede leven op KlasCement (dus bij in de klas!) mogen/ kunnen krijgen.

Met dank aan Geert De Kockere.

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a en b
buso
Biologie
volwassenenonderwijs
Info
Video
Bijgewerkt: 07-02-2012
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
ANBapothekerArdennenaronskelkartisjokbladdokterEuropafauna en florageneeskrachtgrote klisheksherboristklittenbandkruidenkruidenboekkruidenleermilieueducatiemuntNATUURMENSPatrick Oostvogelspepermuntsyntratovenaarweerhaakjewilde plantwortelzaaddoosje