Uitgeprocedeerd : Jongerentheater

Toegevoegd door Steven Duyver op 19.03.2010
Video

Korte inhoud:

Na een afgrijselijke moordpartij op zijn geliefde en haar familie, vlucht Kyrian uit zijn geboorteland naar het Westen. Uiteindelijk belandt hij als verstekeling op een schip in Antwerpen. Maar wat mensen in zijn thuisland ook over het Westen beweerden, als asielzoeker zonder papieren ondervindt hij snel dat hij hier niet erg welkom is. Gelukkig ontmoet hij Lies, een Vlaamse lerares.

Uitgeprocedeerd is een sterk sociaal relevante schoolproductie. Integratie, racisme, zinloos geweld, uitbuiting, afpersing, mensen zonder papieren, kortom, thema's waar de kranten vol van staan, worden in Uitgeprocedeerd onder de loep genomen. Zonder te oordelen of te veroordelen, wil Deezillusie met een beklijvende en emotionele voorstelling al deze onderwerpen bespreekbaar maken.

Uitgeprocedeerd is bedoeld voor leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs, maar kan eveneens aanleiding zijn tot gespreksstof binnen elke sociaal-culturele vereniging die zich met deze materie bezighoudt.

Uitgeprocedeerd.

Surf naar www.deezillusie.be voor uw online reservatie. Je kan er ook terecht  voor meer info, zoals foto’s, filmtrailers en technische vereisten.

Nog geen score 0 0 4603

Website met info

http://www.youtube.com/watch?v=TcOu1WMrpDA

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e graad
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Politieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en Moraalwetenschappen
Categorie
Opname schoolactiviteit (musical, uitstap...)
Trefwoorden
afpersingAntwerpenDeezillusieintegratiejongerentheatermensen zonder papierenmensenrechtenoordelenopvoeden tot burgerzinracismeschoolproductiesociaaltoneeluitbuitinguitgeprocedeerdveroordelenverstekelingzinloos geweld

Projecten

Functie
Leerkracht (Docent)
Auteur
Paul Ooghe
www.deezillusie.be  
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 04.07.2016