Uitgeprocedeerd : Jongerentheater

Korte inhoud:

Na een afgrijselijke moordpartij op zijn geliefde en haar familie, vlucht Kyrian uit zijn geboorteland naar het Westen. Uiteindelijk belandt hij als verstekeling op een schip in Antwerpen. Maar wat mensen in zijn thuisland ook over het Westen beweerden, als asielzoeker zonder papieren ondervindt hij snel dat hij hier niet erg welkom is. Gelukkig ontmoet hij Lies, een Vlaamse lerares.

Uitgeprocedeerd is een sterk sociaal relevante schoolproductie. Integratie, racisme, zinloos geweld, uitbuiting, afpersing, mensen zonder papieren, kortom, thema's waar de kranten vol van staan, worden in Uitgeprocedeerd onder de loep genomen. Zonder te oordelen of te veroordelen, wil Deezillusie met een beklijvende en emotionele voorstelling al deze onderwerpen bespreekbaar maken.

Uitgeprocedeerd is bedoeld voor leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs, maar kan eveneens aanleiding zijn tot gespreksstof binnen elke sociaal-culturele vereniging die zich met deze materie bezighoudt.

Uitgeprocedeerd.

Surf naar www.deezillusie.be voor uw online reservatie. Je kan er ook terecht  voor meer info, zoals foto’s, filmtrailers en technische vereisten.

Steven Duyver
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappen
Info
Video
Bijgewerkt: 20-03-2010
Nummer: 20982
Feedback
Nog geen score
0 keer favoriet
0 reacties
4809 bezoekers
Categorie
Opname schoolactiviteit (musical, uitstap …)
Trefwoorden
afpersingAntwerpenDeezillusieintegratiejongerentheatermensen zonder papierenmensenrechtenoordelenopvoeden tot burgerzinracismeschoolproductiesociaaltoneeluitbuitinguitgeprocedeerdveroordelenverstekelingzinloos geweld
Deelsites
Functie
Leerkracht (docent)
Auteur
Paul Ooghe
www.deezillusie.be
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 04.07.2016