Overzichtelijk bureaublad met behulp van Word 2007 en Paint (deel 2)

Een bureaublad dat vrij van overbodige iconen is en duidelijk is ingedeeld is toegankelijker voor kinderen met een beperking.Met behulp van Word 2007 en Paint leer je in deze videoreeks een aangepast bureaublad maken voor de leerlingen van jouw klas.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen. 
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
bulo
buso
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 12-05-2010
Nummer: 21268
Onderwijsbehoefte
Visueel
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
bureaubladICT en leerzorgMicrosoftOfficePaintscreencastsoftwaretekenprogrammavereenvoudigingvisualisatieWord 2007leerzorg

Ontdek ook