Klassenouders : Leraar24

Vanaf begin schooljaar 2001-2002 kent de Sint-Jozefschool geen ouderraad meer. In plaats daarvan heeft elke groep een of meerdere klassenouders. De klassenouders zijn een jaar lang verantwoordelijk voor alle activiteiten van een klas. Ze zijn de schakel tussen de groepsleerkracht en de ouders/verzorgers van de kinderen uit de klas bij zaken van organisatorische aard. Klassenouders helpen bij het organiseren van activiteiten waarbij andere ouders betrokken zijn. Dit kan zijn bij activiteiten op school als niveaulezen, schoolzwemmen of handarbeidlessen. Maar ook bij activiteiten buiten de school zijn de klassenouders verantwoordelijk voor het regelen van ouders die willen helpen.

De klassenouders betrekken andere ouders bij de school en vergroten zo de ouderbetrokkenheid. Daarnaast verlagen ze ook de werkdruk van de leraar door organisatorische taken op zich te nemen.

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 03-04-2010
Categorie
Praktijkvoorbeeld
Trefwoorden
behulpzaambetrokkenheidcommunicatieextra muroshandarbeidklassenoudersleerkrachtleraar24mentornieveaulezenorganisatieouderraadpedagoogplastische opvoedingpositiefschoolzwemmensociale vaardighedenstimulerenverzorgersvoordelenwelbevindenwerkdruk