Pictogrammen een andere kleur geven met OpenOffice.org Writer

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 07.05.2010
Video

De kleur van een pictogram kun je gemakkelijk zelf veranderen en niet enkel door gekleurd papier in de papierlade van je printer te steken.

Dit is erg handig wanneer iemand bijvoorbeeld wilt vertellen over de nieuwe trui die hij heeft gekregen. In elke pictogrammendatabank heeft de picto voor trui wel een andere of helemaal geen kleur. Voor sommige doelgroepen, zoals personen met autismespectrumstoornis, is het belangrijk dat die trui dan de juiste kleur heeft.

Je kunt de pictogrammen van personen, klassen of leefgroepen ook verduidelijken door ze te kleuren. Bijvoorbeeld de blauwe leefgroep, de groene klas, ... 

Screencast om op een eenvoudige manier pictogrammen een andere kleur te geven met OpenOffice.org Writer.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
ICT en leerzorgkleurOpenOfficeorg Writerpictogrammenvisualisatievisualiserenvrije softwareleerzorgopen bron