Pictogrammen een andere kleur geven met Word 2007

De kleur van een pictogram kun je gemakkelijk zelf veranderen en niet enkel door gekleurd papier in de papierlade van je printer te steken.

Dit is erg handig wanneer iemand bijvoorbeeld wilt vertellen over de nieuwe trui die hij heeft gekregen. In elke pictogrammendatabank heeft de picto voor trui wel een andere of helemaal geen kleur. Voor sommige doelgroepen, zoals personen met autismespectrumstoornis, is het belangrijk dat die trui dan de juiste kleur heeft.

Je kunt de pictogrammen van personen, klassen of leefgroepen ook verduidelijken door ze te kleuren. Bijvoorbeeld de blauwe leefgroep, de groene klas, ... 

In deze screencast leer je hoe je met het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word 2007 pictogrammen van kleur kan doen veranderen. Wie met Microsoft Word 2003 werkt, kan hetzelfde resultaat bekomen. De knoppen en menu's zien er mogelijk anders uit, maar de benaming van de termen is dezelfde. Vind je niet meteen de juiste knop, probeer dan eens de term in te geven in de help-functie van Word.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 12-05-2010
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
ICT en leerzorgkleurpictogrammenvisualisatievisualiserenWord 2007leerzorg