Afbeeldingen en foto's zoeken met Google

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 10.05.2010
Video

In deze zogenaamde screencast zie je hoe je afbeeldingen kan vinden via google en ze kan opslaan op je computer. De geavanceerde functies helpen je om nog betere resultaten te vinden. Deze worden één voor één gedemonstreerd.

 Soms kom je afbeeldingen en foto's tegen die minder geschikt zijn voor kleine kijkers. Wees je hier bewust van als je samen met je gebruikers naar afbeeldingen zoekt.

Deze video-illustratie toont hoe je afbeeldingen kunt zoeken en opslaan in Internet Explorer. Je kunt dit eveneens in andere browsers doen, maar het opslaan kun net iets anders verlopen. De grote lijn van het opslaan blijft wel hetzelfde

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
afbeeldingenfotoGoogleICT en leerzorgvisualisatievisualiserenzoekenleerzorg