Schermafbeelding maken en bijsnijden in Microsoft Word 2007

Een schermafbeelding, ook vaak screenshot genoemd, is een foto van het scherm zonder dat er een fototoestel aan te pas komt. In deze computerinstructie zie je hoe je een schermafbeelding maakt van je volledige scherm en er vervolgens een deeltje uit selecteert binnen Microsoft Word 2007.

Wie met Microsoft Word 2003 werkt, kan hetzelfde resultaat bekomen. De knoppen en menu's zien er mogelijk anders uit, maar de benaming van de termen is dezelfde. Vind je niet meteen de juiste knop, probeer dan eens de term in te geven in de help-functie van Word.

Gebruik dan zeker de knop 'comprimeren' om de bestandsgrootte van je document binnen de perken te houden!

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorgdie gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 11-05-2010
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
ICT en leerzorgschermafbeeldingscreenshotvisualisatievisualiserenWordWord 2007leerzorgMicrosoft