Foto's verkleinen met Paint

De foto's van de huidige digitale fototoestellen worden steeds beter van kwaliteit omdat de toestellen meer megapixels zien. In elke foto wordt meer informatie opgeslagen wat voor meer scherpte zorgt bij het afdrukken in groot formaat.

Helaas worden de bestanden hierdoor vaak onnodig groot. Foto's van 3 tot 5 megabyte zijn geen uitzondering meer. Dit maakt het verzenden via email of het verwerken in een tekstbestand moeilijker.

In deze screencast zie je hoe je bestanden kan verkleinen tot een makkelijker hanteerbaar formaat.

MS Paint is een wijdverspreid programma dat standaard met Windows geïnstalleerd wordt. Je kunt het programma terugvinden onder de startbalk in de map bureau-accessoires. Let wel op: in deze video-illustratie wordt MS Paint 5.1 gebruikt. Dit is de versie die met Windows XP werd geïnstalleerd. Nieuwere versies hebben misschien niet dezelfde mogelijkheden of de menu's zijn mogelijk anders ingedeeld.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 11-05-2010
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
fotofotobewerkingICT en leerzorgkleiner makenPaintverkleinenvisualisatievisualiserenleerzorg