Te donkere of te lichte foto's opnieuw duidelijk maken met Picasa

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 10.05.2010
Video

Soms zijn foto's door het gebruik van de flits overbelicht, of zijn ze te donker omdat de flitser zijn werk niet gedaan heeft. Toch zijn deze foto's soms nog te redden op de computer.

Picasa slaat bewerkte foto's niet automatisch op, je moet zelf die opdracht geven.

Wanneer je in Picasa een afbeelding aanpast, wordt bij het opslaan een reservekopij van het origineel bestand bewaard. Dit gebeurt zodat je de originele afbeelding niet per ongeluk voor altijd kwijt bent en met de aangepaste blijft zitten.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
fotofotobewerkingICT en leerzorgPicasaverduidelijkenvisualisatievisualiserenleerzorg