Een stukje uit een grotere foto snijden met Paint

Soms wil je slechts een deel van je foto gebruiken. Je kan een stuk uit een foto snijden om het gefotografeerde onderwerp duidelijk(er) en groter te maken of om storende elementen in de achtergrond weg te werken.

Je kunt de bijgesneden foto opslaan als een nieuw bestand of het niet-bijgesneden bestand overschrijven. Dat is vooral gemakkelijk als je de foto nadien nog in andere programma's wilt gebruiken. Als je de foto nodig hebt in een tekstverwerker zoals Word of Writer, volstaat het om in Paint te kopiëren, de tekstverwerker te openen en te plakken. Je hoeft de bijgesneden foto dan niet op te slaan.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 11-05-2010
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
bijsnijdencropfotofotobewerkingICT en leerzorgPaintsnijdenvisualisatievisualiserenleerzorg