Een stukje uit een grotere foto snijden met Word 2007

Soms wil je slechts een deel van je foto gebruiken. Je kan een stuk uit een foto snijden om het gefotografeerde onderwerp duidelijk(er) en groter te maken of om storende elementen in de achtergrond weg te werken.

Wie met Microsoft Word 2003 werkt, kan hetzelfde resultaat bekomen. De knoppen en menu's zien er mogelijk anders uit, maar de benaming van de termen is dezelfde. Vind je niet meteen de juiste knop, probeer dan eens de term in te geven in de help-functie van Word.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 11-05-2010
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkMotorischAuditief en spraak
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
bijsnijdencropfotofotobewerkingICT en leerzorgvisualisatievisualiserenWord 2007leerzorgMicrosoft