Venstergrootte aanpassen (Windows XP)

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 10.05.2010
Video

In deze video-illustratie wordt getoond hoe je de venstergrootte kunt aanpassen in Windows XP. Wie Windows Vista of Windows 7 op de computer heeft staan, kun dit ook gemakkelijk aanpassen. Het aanpassen verloopt op dezelfde manier, maar de knoppen en menu's zien er mogelijk net iets anders uit.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorgdie gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
MotorischVisueel
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
gebruiksgemakICT en leerzorgpictogramschermvenstervenstergrootte aanpassenvergrotingvisualisatievisualiserenWindows XPleerzorg