Weekschema's maken met In Print

Een week heeft zeven lange dagen. Elke dag lijkt een beetje op de vorige en op de volgende. Op sommige dagen zijn er leuke activiteiten zoals zwemmen, op bezoek gaan bij oma en opa, … Vaak is het ongeduldig aftellen naar die leuke activiteiten en duurt het toch lang voor dat moment er echt is. Een weekschema kan helpen om meer zicht op de planning te krijgen. Voorspelbaarheid van wat komt, maakt iemand meteen ook een stuk zekerder van zichzelf.

Je hebt veel mogelijkheden in het aanpassen van de vakken naar lijndikte, kleur, ... Dat is vooral handig bij gebruikers met visuele problemen. Voor hen mogen de pictogrammen niet te dicht bij elkaar staan en moeten de vakjes en de achtergrond contrasterend genoeg zijn.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 12-05-2010
Nummer: 22345
Onderwijsbehoefte
VerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (screencast)
Trefwoorden
ICT en leerzorgPrintvisualisatievisualiserenweekschemaleerzorg