Dagschema's maken met PictoWorks 1.0

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 11.05.2010
Video

En dan, en dan en dan…? Een vaak gestelde vraag wanneer iemand graag weet wat er komt, maar het alleen niet kan onthouden. Door elk stukje van de dag in beeld te brengen door een pictogram, afbeelding of foto kan het abstracte begrip tijd verduidelijkt worden. Je kunt de dag vooruitplannen en op die manier overzichtelijk maken.

In dit voorbeeld werden Visitaal-pictogrammen gebruikt. Er worden ongeveer 1400 pictogrammen meegeleverd met het programma PictoWorks 1.0.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
VerstandelijkAuditief en spraakAutisme
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
dagschemaICT en leerzorgPictoWorksvisualisatievisualiserenleerzorg