Afbeeldingen en foto's zoeken op de website van de Delhaize

 

Je hebt niet altijd de juiste afbeelding of foto voorhanden om te visualiseren. Gelukkig is er het internet: een goede en ontzettend grote bron aan informatie en afbeeldingen. Maar hoe zoek je in die digitale hooiberg de foto van een naald? 
Zoek enkelvoudige foto's. Bijvoorbeeld een foto van één appel in plaats van een berg appels.

Deze video-illustratie toont hoe je afbeeldingen kuntzoeken en opslaan in Firefox. Je kunt dit eveneens in andere browsers doen, maar het opslaan kan net iets anders verlopen. De grote lijn van het opslaan blijft wel hetzelfde. Wie graag wil zien hoe je afeeldingen moet opslaan in Internet Explorer, verwijzen we graag door naar de video-illustraties over Google, Flickr en Colruyt.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan