Demonstratie van Camstudio

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 11.05.2010
Video

CamStudio is een klein, gratis en erg gebruiksvriendelijk programma dat ondertussen wel wat mogelijkheden heeft. Sinds het maken van deze video-illustraties is deze screenrecorder van uitzicht veranderd. Schrik dus niet wanneer je het beeld niet meteen herkent.

In deze video-illustratie wordt een handeling in Microsoft Word 2007 opgenomen met CamStudio. Deze illustratie heeft een hoger tempo en geeft minder uitleg dan de andere opnames. Omdat dit videofragment bedoeld is om te tonen hoe vlot en gemakkelijk je een opname kunt maken met het programma als je de verschillende aspecten ervan onder de knie hebt.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
CamstudiodemonstratieICT en leerzorgscreencastscreencastingleerzorg