Muispijl laten opvallen in een video met Camstudio

Je kunt de muispijl in sommige programma's extra laten opvallen. Je kunt er bijvoorbeeld een grote gele bol rond tonen. Bij andere programma's kun je zelf de muispijl kiezen die tijdens de opname wordt weergegeven. Bekijk in de video-illustratie hieronder hoe je de muispijl in CamStudio beter kunt laten opvallen in je opnames.

CamStudio is een klein, gratis en erg gebruiksvriendelijk programma dat ondertussen wel wat mogelijkheden heeft. Sinds het maken van deze video-illustraties is deze screenrecorder van uitzicht veranderd. Schrik dus niet wanneer je het beeld niet meteen herkent.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 04-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camstudiofilmen op je computerICT en leerzorgscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg