Screenrecorder niet meefilmen in Camstudio

Wanneer je op de knop drukt om het opnemen te beginnen blijft het programma nog zichtbaar op je scherm. Dat is lastig. Je verkleint het, zodat het uit beeld verdwijnt. Nadien moet je, terwijl de camera nog loopt, het programma opnieuw vergroten om op de stop-knop te drukken. Achteraf mag je dan het begin en het einde van die opname wegknippen om over te houden wat je nu eigenlijk wou filmen...

Niet dus! Stel de recorder zó in, dat het programma instant verdwijnt wanneer je op die recordknop drukt. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

CamStudio is een klein, gratis en erg gebruiksvriendelijk programma dat ondertussen wel wat mogelijkheden heeft. Sinds het maken van deze video-illustraties is deze screenrecorder van uitzicht veranderd. Schrik dus niet wanneer je het beeld niet meteen herkent.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 04-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camstudiofilmen op je computerICT en leerzorgscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg