Filmen zonder de muis te gebruiken in Camstudio

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 11.05.2010
Video

Wanneer je op de knop drukt om het opnemen te beginnen blijft het programma nog zichtbaar op je scherm. Dat is lastig, zelfs al kun je het verkleinen zodat het uit beeld verdwijnt. Je moet dan immers nadien, terwijl de camera nog loopt, het programma terug vergroten om op de stopknop te drukken. Die handelingen (het programma verkleinen, vervolgens terug vergroten en op de stopknop drukken) willen we eigenlijk niet filmen.
Daarvoor hebben we gelukkig een prima oplossing.

Gebruik de sneltoetsen van het programma om de opname te starten en te stoppen. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

CamStudio is een klein, gratis en erg gebruiksvriendelijk programma dat ondertussen wel wat mogelijkheden heeft. Sinds het maken van deze video-illustraties is deze screenrecorder van uitzicht veranderd. Schrik dus niet wanneer je het beeld niet meteen herkent.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camstudiofilmen op je computerICT en leerzorgscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg