Bestandsformaat van de film kiezen in Tipcam

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 11.05.2010
Video

De keuze van het bestandsformaat is erg bepalend voor de kwaliteit van je bestand. Het heeft ook een sterke invloed op de bestandsgrootte. Bedenk daarom vooraf goed wat je wilt doen met je video-illustratie. Als je die op het internet wilt plaatsen, moet je proberen een zo klein mogelijk bestand te maken: hoe minder megabytes, hoe vlotter het te zien is door anderen. Wil je een grote en duidelijke opname om in een klas of tijdens een lezing te tonen met de beamer? Kies dan een bestandstype dat de kwaliteit van de opname behoudt. Zorg dat de inhoud duidelijk en leesbaar is.

De gratis versie van TipCam plaatst een watermerk-logo op alle opnames. Je kunt € 70 betalen voor TipCam Pro zodat dit niet gebeurt. Je kunt met TipCam ook opnames maken op een Extern Bureaublad. Gebruik de F9 toets van het toetsenbord om tijdens een opname in te zoomen..

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen op je computerICT en leerzorgscreencastingTipcamvisualisatievisualiserenleerzorg