Wat maakt het programma Jing net iets anders?

Het programma Jing wordt bestuurd vanuit de 'Jing-zon'. Dat is een gele bol die bovenaan in beeld staat. Als deze zon daar in je weg staat, kun je ze gemakkelijk verplaatsen.

Voor € 10 schakel je over naar Jing Pro. Je kunt hiermee je videobestanden ook opslaan als MPEG4. Met de Pro versie wordt er geen logo van Jing op je opnames geplaatst. Je kunt er ook rechtstreeks mee op YouTube publiceren. Jing komt van dezelfde familie als het programma Camtasia Recorder.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 04-06-2010
Nummer: 22403
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (screencast)
Trefwoorden
filmen op je computerICT en leerzorgJingscreencastscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg