Demonstratie van Screen2SWF

In deze video-illustratie wordt een handeling in Microsoft Word 2007 opgenomen met Screen2SWF. Deze illustratie heeft een hoger tempo en minder uitleg dan de andere opnames. Dit omdat dit videofragment bedoeld is om te tonen hoe vlot en gemakkelijk je een opname kunt maken met het programma als je de verschillende aspecten ervan onder de knie hebt.

Screen2SWF is een erg uitgebreid programma. Er zijn heel wat bewerkingsmogelijkheden achteraf. Screen2EXE is exact hetzelfde programma, maar je kunt opnames enkel als EXE-bestand opslaan. Je kunt Screen2EXE gratis downloaden.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 04-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen op je computerICT en leerzorgScreen2SWFscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg