Instellen welk deel van het scherm je filmt met Camtasia

Soms heb je niet heel je scherm nodig en wil je maar een klein stukje of enkel de bewegingen binnen één venster filmen. Vaak wil je heel je beeld opnemen.

Het Camtasia-pakket, waar onder andere deze recorder in zit, is een betaalbaar en toch heel professioneel pakket met een heel uitgebreide waaier aan mogelijkheden. Met dit programma zijn alle video-illustraties in de reeks ICT en leerzorg gemaakt en bewerkt. Camtasia komt van dezelfde familie als het gratis programma Jing.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 04-06-2010
Nummer: 22412
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (screencast)
Trefwoorden
Camtasia Studiofilmen op je computerICT en leerzorgscreencastscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg