Geluid opnemen tijdens het filmen met Camtasia

Het kan interessant zijn om spraak op te nemen bij je screencast. Je kunt op die manier meer uitleg geven dan je in een tekst zou doen. Wanneer je vertelt wat je doet, verlaag je meteen ook je tempo en kun je de muispijl stilhouden tot je uitgesproken bent. Dit vergemakkelijkt de timing van het geheel. Je kunt ook het geluid dat je uit je boxen hoort, laten opnemen door de computer zelf. Je hoeft dus geen microfoon naast je boxen te hangen, je kunt dit ook instellen.

Kijk naar de video-illustratie hieronder om te zien hoe je de geluids-opnames kunt instellen in Camtasia Recorder.  

Bij de video-illustraties in de reeks ICT en leerzorg, werd nadien een stem toegevoegd. Deze stem werd in een studio opgenomen om betere kwaliteit te bekomen. Het zou dus kunnen dat je geluid van mindere kwaliteit is wanneer je dit opneemt met Camtasia Recorder zelf.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.
 
Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 02-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camtasia Studiogeluid opnemenICT en leerzorgvisualisatievisualiserenleerzorg