Screenrecorder niet meefilmen in My Screen Recorder Pro

Wanneer je op de knop drukt om het opnemen te beginnen blijft het programma nog zichtbaar op je scherm. Dat is lastig. Zelfs al kun je het verkleinen zodat het uit beeld verdwijnt. Je moet dan immers nadien, terwijl de camera nog loopt, het programma terug vergroten om op de stopknop te drukken. Die handelingen (het programma verkleinen, vervolgens terug vergroten en op de stopknop drukken) willen we eigenlijk niet filmen.
Daarvoor hebben we gelukkig een prima oplossing.

Dit is de Pro-versie van het programma, de gewone versie 'My Screen Recorder' kun je kopen voor € 30. Je kunt het programma instellen om op één of meerdere dagen van de week, op een vooraf ingesteld uur en ingestelde duur, automatisch een opname te maken. Je kunt met My Screen Recorder Pro videobestanden splitsen en aan elkaar plakken.

Stel de recorder zó in, dat het programma instant verdwijnt wanneer je op die recordknop drukt.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 07-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen op je computerICT en leerzorgMy Screen Recorder Proscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg