Wat maakt het programma My Screen Recorder Pro anders?

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 18.05.2010
Video

Met My Screen Recorder Pro kun je een videobestand splitsen in één of meerdere aparte videobestanden. Je kunt er ook videobestanden mee samenvoegen tot één nieuw bestand.

Dit is de Pro-versie van het programma, de gewone versie My Screen Recorder kun je kopen voor € 30. Je kunt het programma instellen om op één of meerdere dagen van de week, op een vooraf ingesteld uur en ingestelde duur, automatisch een opname te maken. Je kunt met My Screen Recorder Pro videobestanden splitsen en aan elkaar plakken.

Deze video-illustratie is afkomstig van de dvd ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ICT-beelden zeggen meer dan woorden. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de dvdover? Men kan de pc vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de dvd bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen op je computerICT en leerzorgMy Screen Recorder Proscreencastingvisualisatievisualiserenleerzorg