Muziek- en geluidsfragmenten toevoegen aan een video met VideoSpin

Misschien heb je een stem opgenomen om je videofragment te begeleiden? Of wil je misschien een leuk deuntje op de achtergrond?

Let op de sterkte van het geluid en de functie die het heeft! Achtergrondmuziek moet stiller zijn dan een commentaarstem. Verschillende opnames van stemmen zouden even sterk moeten doorklinken. Gebruik een programma om je geluidsbestanden aan te passen als deze niet allemaal correct op elkaar afgestemd zijn. Je kunt hier een gratis programma zoals bijvoorbeeld Wavepad of Audacity voor gebruiken.

VideoSpin is een gratis videobewerkingsprogramma van Pinnacle. Zij maakten ook Studio HD, een betaalbaar en heel erg uitgebreid programma. Als je tevreden bent over VideoSpin, maar meer mogelijkheden wilt, koop dan zeker Studio HD voor € 59,00. Het programma kan ook de nieuwere mp4- bestanden van de camera aan. Wie al meer thuis is in de wereld van films maken: in dit programma kun je met een blue- of greenscreen werken. Omdat deze twee programma's volledig dezelfde basis hebben, wordt Studio HD niet in beeld gebracht.

Niet alle bestandstypes zijn te gebruiken in VideoSpin. Standaard werkt dit programma met WMV enAVI bestanden. Voor sommige bestandstypes, zoals bijvoorbeeld MPEG-2, moet u een extra sleutel kopen van € 5 ,00 per bestandstype. 

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 07-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen met de cameraICT en leerzorgmuziek- of geluidsfragmententoevoegenvideobewerkingVideospinvisualisatievisualiserenleerzorg