Leuke extra's in VideoSpin

In VideoSpin kun je gemakkelijk tekst toevoegen en overgangen tussen verschillende fragmenten kiezen. Deze video-illustratie geeft je een kort overzicht van de verschillende functies.

In deze video-illustratie worden deze verschillende mogelijkheden gedemonstreerd. Omdat er zoveel verschillende instellingen mogelijk zijn, wordt er weinig uitleg bij de handelingen gegeven. Door wat spelen en uitproberen heb je deze verschillende mogelijkheden snel genoeg onder de knie.

Studio HD, de te betalen grote broer van VideoSpin, heeft veel meer mogelijkheden. Je kunt er onder andere met blauw- en groen scherm mee werken. Dit betekent dat je filmt tegen een blauwe (of groene) achtergrond en nadien dat blauw (of groen) kunt vervangen door een afbeelding of andere video. Hierdoor kan je echte Hollywood-effecten bekomen.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 07-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen met de computerICT en leerzorgvideobewerkingVideoSpinvisualisatievisualiserenleerzorg