Muziek- en geluidsfragmenten toevoegen aan een video met Movie Maker

Let op de sterkte van het geluid en de functie die het heeft! Achtergrondmuziek moet stiller zijn dan een commentaarstem. Verschillende opnames van stemmen zouden even sterk moeten doorklinken. Gebruik een programma om je geluidsbestanden aan te passen als deze niet allemaal correct op elkaar afgestemd zijn. Je kunt hier een gratis programma gebruiken zoals bijvoorbeeld Wavepad of Audacity voor gebruiken.Misschien heb je een stem opgenomen om je videofragment te begeleiden? Of wil je misschien een leuk deuntje op de achtergrond?

Ben je op zoek naar muziek die vrij van rechten is? Bekijk dan zeker de website Jamendo. Daar vind je een heel uitgebreid aanbod aan muziek die je voor niet-commerciële projecten kunt gebruiken.

Windows Movie Maker wordt samen met Windows geïnstalleerd. In deze video-illustraties wordt versie 2.0 getoond. Afhankelijk van welke versie van Windows kunnen kleine zaken anders weergegeven worden.
Bij Windows 7 wordt Windows Movie Maker niet geïnstalleerd. Verderop deze pagina vind je de link naar de download van de versie die compatibel is met Windows Vista én Windows 7.

Deze video-illustratie is afkomstig van de dvd ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 07-06-2010
Nummer: 22736
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (screencast)
Trefwoorden
filmen met de computerICT en leerzorgMoviemakervideovideobewerkingvisualisatievisualiserenleerzorgMicrosoft

Ontdek ook