Leuke extra's in Movie Maker

In Movie Maker kun je gemakkelijk tekst toevoegen, overgangen tussen verschillende fragmenten kiezen en titelschermen ontwerpen. Deze video-illustratie geeft je een kort overzicht van de verschillende functies.

In deze video-illustratie worden deze verschillende mogelijkheden gedemonstreerd. Omdat er zoveel verschillende instellingen mogelijk zijn, wordt er weinig uitleg bij de handelingen gegeven. Door wat spelen en uitproberen heb je deze verschillende mogelijkheden snel genoeg onder de knie.

Windows Movie Maker wordt samen met Windows geïnstalleerd. In deze video-illustraties wordt versie 2.0 getoond. Afhankelijk van welke versie van Windows kunnen kleine zaken anders weergegeven worden.
Bij Windows 7 wordt Windows Movie Maker niet geïnstalleerd. Verderop deze pagina vind je de link naar de download van de versie die compatibel is met Windows Vista én Windows 7.

Deze video-illustratie is afkomstig van de DVD ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ‘ICT-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de DVD over? Men kan de PC vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en OpenOffice kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de DVD bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Gepubliceerd: 07-06-2010
Nummer: 22740

Ontdek ook