Muziek- of geluidsfragmenten toevoegen met Camtasia Studio?

Misschien heb je een stem opgenomen om je videofragment te begeleiden? Of wil je misschien een leuk deuntje op de achtergrond? Bekijk de volgende video-illustratie om te zien hoe je muziek- en geluidsfragmenten kunt toevoegen aan je video's.

Let op de sterkte van het geluid en de functie die het heeft! Achtergrondmuziek moet stiller zijn dan een commentaarstem. Verschillende opnames van stemmen zouden even sterk moeten doorklinken. Gebruik een programma om je geluidsbestanden aan te passen als ze niet allemaal correct op elkaar afgestemd zijn. Je kunt daar een gratis programma gebruiken zoals bijvoorbeeld Wavepad of Audacity voor gebruiken. 

Ben je op zoek naar muziek die vrij van rechten is? Bekijk dan zeker de website Jamendo. Daar vind je een heel uitgebreid aanbod aan muziek die je voor niet-commerciële projecten kunt gebruiken. 

Ondertussen is er een nieuwe versie van Camtasia Studio uit die geluidsfragmenten bewerken gemakkelijker maakt. Het kan dus zijn dat het er net iets anders uit ziet dan in deze video-illustratie. Vind je niet meteen de juiste knoppen, kijk dan zeker eens bij de help-functie van Camtasia.

Deze video-illustratie is afkomstig van de dvd ICT en leerzorg die gemaakt werd voor het project ICT-beelden zeggen meer dan woorden. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen

Waar gaat de dvd over?

Men kan de pc vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts.

Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …

De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 28-02-2012
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camtasia Studiofilmen met de camerafilmen op je computerICT en leerzorgmuziek- of geluidsfragmentenscreencastingtoevoegenleerzorg