Bewerkte video bewaren met Camtasia Studio?

Nadat je de video volledig bewerkt hebt, wil je die graag delen met anderen. In de video-illustratie kun je zien hoe je de gemaakte video opslaat op je computer.

Het bestandstype is erg bepalend voor de kwaliteit en de bestandsgrootte van je video. Kies daarom je bestandstype afhankelijk van je doel: wil je de video op dvd zetten, vanop laptop voor een zaal vertonen of via het internet delen?Deze video-illustratie is afkomstig van de dvd: "ict en leerzorg" die gemaakt werd voor het project ‘ict-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de dvd over? Men kan de pc vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de dvd bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be

Bart Serrien
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Video
Bijgewerkt: 07-06-2010
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
Camtasia Studiofilmen met de camerafilmen op je computerICT en leerzorgscreencastingvideobewerkingleerzorg