Koken : Mayonaise maken

Interessante videoclip uit de reeks van Let's Cook It. Op een eenvoudige manier wordt getoond hoe je mayonaise kan maken. Leerlingen kunnen op deze wijze zien en horen (typische woordenschat) hoe je aan zo een kookopdracht begint.

Gebruik

De kookclips kunnen als smaakmaker worden aangeboden. De clips kunnen kinderen/ jongeren de kans geven om thuis of op school allerlei lekkers te maken. Een stappenplan in woord en beeld. Eindelijk terug wat educatieve beeldmaterialen. En af en toe moeten we dan de publiciteit er maar bijnemen.

Inhoud: samenstelling van een gerecht = wetenschap/fysica!

http://www.kokswereld.nl/content/koken_met_kennis.html

Mengen en roeren, kloppen en kneden, pruttelen en borrelen... Het zijn niet alleen basistechnieken in de keuken, maar ook in het lab. Koken is chemie. Chemici ontrafelen kookprocessen en koks trekken wijze lessen uit scheikunde. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland vinden chemici en koks elkaar. Symposia als Science is Cooking zijn tegenwoordig overboekt.

Creatief omgaan in een les kan de motivatie bij leerlingen verhogen.

Steven Duyver
Leerkracht

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.
Hanne
Broux
20-03-2017 15:44

Deze site werkt niet meer... Wel handig filmpje om mayonaise te maken voor een kijk-en luisteropdracht rond recepten in OKAN. 

0
20-03-2017 15:44
Ritta
vandeput
07-06-2010 11:56

interessante site.  Bedankt.

0
07-06-2010 11:56