Delen video wegknippen met Videomontage Nexgen

Foto Toegevoegd door Bart Serrien op 07.06.2010
Video

Vaak film je meer dan je nodig hebt. Soms gebeuren er onverwachte dingen die je liever niet in je film ziet. Ongewenste stukken uit je film knippen, maakt het resultaat snel een stuk professioneler. Bekijk de video-illustratie om te zien hoe je zelf je videofragmenten kunt bijknippen.

Heb je per ongeluk het foute deel of teveel geknipt? Gebruik de 'undo-functie' van het programma om het knippen ongedaan te maken. Als je deze knop niet meteen weet staan, hou dan de CTRL-toets van je toetsenbord samen met de z-toets ingedrukt. Deze combinatie vormt de sneltoets voor het 'ongedaan maken'.

Als je veel stukken aan het knippen en het plakken bent, bewaar dan regelmatig je werk. Als je computer zou vastlopen, ben je mogelijk al je werk kwijt.

Het werken met een tijdlijn ligt sommige mensen beter dan het werken met de storyboardweergave die standaard gebruikt wordt in Videomontage Nexgen. Hoe kan ik wisselen tussen tijdlijn en storyboard in Videomontage Nexgen? 

Het bekijken van de tijdlijn geeft je een mooi overzicht van de opeenvolgende gebeurtenissen en het verloop van geluidsfragmenten. Via de modus storyboard krijg je dan weer een mooi overzicht van de elkaar opvolgende videofragmenten. Gebruik de modus die jou het beste ligt of wissel tussen de twee. Klik op het tijdlijn-icoon (rechts onderaan) om te wisselen tussen de twee verschillende weergaves.

Deze video-illustratie is afkomstig van de dvd: "ict en leerzorg" die gemaakt werd voor het project ‘ict-beelden zeggen meer dan woorden’. Het materiaal werd door Modem ontwikkeld op vraag van REN-Vlaanderen.

Waar gaat de dvd over? Men kan de pc vlot inschakelen voor het maken van visualisaties in het onderwijs. Er bestaat heel wat aangepaste software voor en ook de courante software zoals de programma’s van MS Office en Openoffice.org kan men hier zeker voor inzetten. In dit project wordt uitgebreid geïllustreerd hoe je hiervoor te werk kan gaan via een groot aantal screencasts. Screencasts zijn opnames van computerhandelingen. Het zijn dus filmpjes die stap voor stap laten zien waar je moet klikken, slepen, bewerken, …
 
De screencasts zijn verdeeld in drie groepen: hoe maak ik visualisaties, hoe kan ik leren werken met software voor screencasting, hoe kan ik video-opnames bewerken?
 
Je kan de dvd bestellen bij REN-Vlaanderen.  
www.renvlaanderen.be


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Opname computerinstructie (Screencast)
Trefwoorden
filmen met de camerafilmen op je computerICT en leerzorgNexgenscreencastingvideovideobewerkingvideomontageleerzorg