Martin Luther King interviewde bij de ontvangst van de Vredesprijs in 1964

Martin Luther King (1929-1968) was een priester en leider van de Afro -.. Amerikaanse burgerrechten organisatie als voorvechter van de rechten van de zwarten in de VS, de Nobelprijs voor de Vrede ontving hij in 1964, slechts 35 jaar had hij zich onderscheiden als een begaafd en genereuze leider die was zeer gerespecteerd in zijn strijd voor burgerrechten. Hij was het symbool van vrijheid.

In zijn wereld beroemde toespraak 'I have a dream' 'in 1963, vocht hij voor de wet burgerrechten zouden effect, dat gelijke kansen bedoeld voor iedereen, ongeacht ras te nemen. In 1964 president Lyndon B. Johnson ondertekende de Civil Rights Act. A overwinning werd gewonnen en een nieuw verhaal geschreven.

Dit interview werd gedaan door Erik Bye in 1964. We horen Luther King te praten over de grote verschillen in de VS tussen zwart en wit, en de uitdagingen die hij tegenkomt mensenrechtenactivist.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenPolitieke en sociale wet. - Maatschappijleer
Info
Video
Bijgewerkt: 12-04-2011
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
burgerrechten USde Amerikaanse priesterik heb een droomMartin Luther KingVrede prijswinnaareQNetTravel wellTravelwelluniverseel