Nascholingstraject Ge zijt zelf competent : Schimmenspel academie Eeklo

Deze film kadert in het traject ARTuur met de academie van Eeklo. ARTuur is een project dat reeds bestond voor het nascholingstraject. Het is een interdisciplinair lessenpakket voor zes-zeven jarigen waarbij telkens twee leerkrachten uit twee verschillende kunstdisciplines samen les geven. Bij ARTuur werden meteen mogelijkheden gezien voor het nascholingstraject over hoe je lesinhouden uit ARTuur binnen de verschillende disciplines kan verder zetten. De kinderen hebben in het nascholingstraject onder andere een schimmenspel gemaakt waarbij ze zelf een verhaal ontwikkelden, figuren maakten en geluiden bedachten. Een leerkracht gitaar zag zijn kans om dit schimmenspel als inspiratie voor zijn les te gebruiken.

Deze film kadert in het nascholingstraject 'Ge zijt zelf competent!' rond interdisciplinair werken in het Deeltijds Kunstonderwijs. Dit traject vond plaats in academiejaar 2013/2014 en werd geleid door Mooss, organisatie voor kunst- en erfgoededucatie. Mooss ging deze intense interdisciplinaire trajecten aan met 5 academies (Eeklo, Vilvoorde, Mechelen en Knokke-Heist).

Mooss vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
dko
Beeldende kunstMuziekWoordkunst
lerarenopleiding
Info
Video
Gepubliceerd: 13-08-2014
Nummer: 49690
Categorie
Praktijkvoorbeeld
Trefwoorden
academie EekloARTuurbeeldcompetentcreativiteitinterdisciplinairkunst en cultuurkunsteducatieMoossnascholingstrajectschaduwschimmenspelverhalen

Ontdek ook