Integraalrekening Deel 1 : Primitieve Functies - Wiskundig Leerpakket 6

Dit is een eerste zelfstudievideo voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs over integralen. Het begrip primitieve functie (of stamfunctie) en onbepaalde integraal komt aan bod. De notatie F(x) + C wordt een beetje preciezer geduid, in functie van de convexiteit van het domein.

Er is ook een oefenblaadje met twee inleidende oefeningen. Er worden nog geen integratie-rekenregels ingeoefend, enkel het gebruiken van de definitie van de onbepaalde integraal om een aantal integraalgelijkheden aan te tonen.

Er is ook een oefening die laat zien dat sommige goniometrische uitdrukkingen tot dezelfde onbepaalde integraal kan behoren zonder dat dat onmiddellijk evident is.

De leerlingen worden verondersteld de rekenregels voor afgeleiden goed te kennen. Er wordt ook gebruik gemaakt van de stelling van Lagrange en (in oefening 2) van een aantal goniometrische formules.

Bert Smits
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
Wiskunde
universiteit
Info
Video
Gepubliceerd: 07-09-2015
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
analyseconvexconvexe verzamelingfunctiegoniometrische formulegoniometrische gelijkheidintegraalintegraalrekeningonbepaalde integraalprimitieve functiestamfunctie