Bednet : Synchroon internetonderwijs

Bednet verbindt langdurig zieke kinderen in het basis- en secundair onderwijs met hun klas via de computer zodat ze live les kunnen volgen met hun eigen klasgenoten.

Bednet streeft enerzijds naar het beperken van de leerachterstand door een lessenpakket op maat (in combinatie met de ziekenhuisschool, TOAH, S&Z,…). Anderzijds wil Bednet het isolement van het zieke kind doorbreken door regelmatig contact met leeftijdsgenoten. Het ziek zijn verschuift even naar de achtergrond en de leerling kan even terug ‘in de klas’ zitten, al is het virtueel.

Hoe?
Bednet installeert een laptop, webcam en ICT-materiaal in de klas en bij het kind. Via een gesloten systeem op het internet, volgt het kind actief de lessen: antwoorden, toetsen maken, spreekbeurten, groepswerk, ... het kan allemaal! De regionaal medewerker zorgt voor de ondersteuning van de school en het gezin. De helpdesk ondersteunt de gebruikers in geval van technische problemen.

Bednet aanvragen
Via het formulier op de website. Een regiocoördinator neemt vervolgens contact met u op om uw aanvraag verder te bespreken.

Blijft u graag op de hoogte?
Volg Bednet via Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin en/of schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Bednet vzw
Organisatie

Ontdek ook