Inner struggle: Documentaire


De documentaire Inner Struggle (30min) heeft als uitgangspunt het tegengaan van de polarisering in de samenleving. De film is vrij en gratis te vertonen in de klas. Een lesmap en infofiche zijn ook beschikbaar.

Inner Struggle brengt vier verschillende verhalen en persoonlijke visies op de inner struggle. Vertrekkend vanuit het isolement van de Syriëstrijder en verdriet van z’n moeder, evolueert het naar een positieve boodschap van een traditionele dabke-dansgroep in Vlaanderen. Deze opbouw wordt afgewisseld met Arabische poëzie en begeleid door traditionele oed (luit), die beide dienen als innerlijke reflectiemomenten en rustpauzes na de interviews. Verschillende thematieken gelinkt aan herkomst en geloof (de ontworteling, de zoektocht naar eigen identiteit) worden als struggles bespreekbaar gemaakt.

De documentaire kan als vertrekpunt worden gebruikt voor een gesprek waarin de islam, de moslimgemeenschap en/of de Arabische cultuur centraal staan. Ze wil niet één waarheid brengen, maar a.h.v. meerdere persoonlijke verhalen, mensen uit verschillende hoek stimuleren om zichzelf te herkennen, te spiegelen en te situeren binnen deze thematiek. 

De lesmap vind je ook hier: Inner struggle : Lesmap

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oefen.be
Geen account? Surf dan naar oefen.be/97961.
Andere functie

Ontdek ook