Groote Beweging : Fietstocht met app over WOI

Logo Toegevoegd door Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie op 25.06.2015
App of software

Van 4 april tot 27 september 2015 loopt in De Kinderbrouwerij in Reningelst een tentoonstelling met werk van zes Belgische illustratoren. Drie seniors: Gerda Dendooven, Randall Casaer en Kitty Crowther, drie juniors: Trui Chielens, Liesbeth De Stercke en Ward Zwart.

Zij illustreerden elk een historisch verhaal dat zich afspeelt in het dorp Reningelst of in de onmiddellijke omgeving, tijdens de Eerste Wereldoorlog. In elk van de verhalen speelt een kind de hoofdrol, behalve in dat ene waarin een Zuid-Afrikaanse baviaan de hoofdrol opeist.

Aan de tentoonstelling zal ook een fietstocht worden gekoppeld die je voert langs de zes plekken waar de zes historische verhalen zich afspelen. Voor gezinnen met kinderen is er een simpel zoektochtje om het bezoek aan de tentoonstelling wat aangenamer te maken en de kinderen te leren kijken naar details in de illustraties. Tijdens de zomer zullen op donderdag illustratieworkshops worden gegeven.

Deze mobiele applicatie start aan de Gasthuiskapel (Gasthuisstraat 1A), vlakbij de Grote Markt van Poperinge. Ze neemt je mee langs een aantal bijzondere WO 1-locaties in en rond de stad. Er is een stadswandeling van ruim drie kilometer uitgestippeld. We stellen een autoroute en een filmisch spoortraject voor. De applicatie geeft een aantal suggesties om op verkenning te gaan, maar je kan ook zelf je POI’s (interessepunten) selecteren. Het uitgangspunt is Groote Beweging.Vier jaar lang is Poperinge een stad waar je over de(kei)koppen kan lopen. Het verkeer op de invalswegen en in het centrum van de stad is druk druk druk. Straten worden letterlijk kapot getrappeld en gereden. Het station is de terminus voor de trein. Spoorlijn 69 verbindt Hazebrouck met Poperinge. Treinen stomen het station binnen met verse troepen. Treinen bollen het station uit met verlofgangers, zieken, gewonden en vluchtelingen. Dagelijks arriveren tientallen goederentreinen met proviand, militair materieel en bouwmaterialen. De inwoners van Poperinge zien van alles passeren op het spoor: wagons met steenkool, zand, hout, stenen, tankwagens, paarden, geschut…


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)ToerismeGeschiedenis - ArcheologieWijsbegeerte en MoraalwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPVSociale vaardighedenMens en maatschappij
Categorie
Ondersteunend (Leerkracht)
Educatief (Leerling)
Spel
Trefwoorden
appapplicatieBewegingfietstochtgrooteGroote OorlogPoperingeReningelstvluchtelingWOI