De MERLOT-collectie bestaat uit tienduizenden discipline-specifieke leermaterialen, leeroefeningen, en webpagina's, met bijbehorende commentaren en bladwijzerverzamelingen, met als doel de onderwijservaring van het gebruik van een leermateriaal te …
De samenleving van vandaag heeft meer mensen nodig met een STEM-profiel en daarom willen we gericht jongeren stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen. Op deze portaalsite vind je alles over STEM in West-Vlaanderen in enkele …
Wat weet je nu eigenlijk écht over nucleaire technologie? Vier podcastafleveringen vol nuance en inzichten over nucleaire technologie en de toekomst ervan.
Op deze Symbaloopagina vind je links naar websites over de Olympische Spelen. Zo komen leerlingen meer te weten over het Olympisch vuur, de medailles, de vlag en de mascottes. In één van de filmpjes wordt ook uitgelegd hoe leerlingen …
De website Curieuzeneuzen in de tuin bevat lespakketten die focussen op verschillende aspecten van het bodemecosysteem en klimaatverandering met extra aandacht voor droogte, hittegolven en de weerbaarheid van onze bodem. We voorzien spelvormen, …
Digitaal handboek (in totaal zijn er vier delen). De onderwerpen die in dit deel aan bod komen zijn:
Bij het handboek horen BookWidgetoefeningen. De lerarenlinken staan op de …
Website met een verzameling rekentools die je helpen om een heleboel zeer uiteenlopende zaken te berekenen. Een overzicht van de categorieën:
De Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL) ontwikkelde een gemeenschappelijke visie op STEM en enkele handvaten om deze visie te vertalen naar de werkelijkheid. Daarbij staat STEMOOV voor “STEM Onderzoekend, Ontwerpend en …
Op deze website vind je kant-en-klare STE(A)M-lessen voor het basisonderwijs. Bij elke opdracht vind je een filmpje, een handleiding en een werkbundel. Om de opdrachten tot een goed einde te brengen heb je geen duur materiaal nodig.
Professor …
Algemene uitwisseling plaats voor leerkrachten van de hotelafdeling. Hoe meer we met elkaar delen, hoe meer materiaal dan ook voorhanden is. Je wordt automatisch bijdrager bij een aanvraag.
Velen van jullie zijn experten in jullie vakgebied. …
Een site met tal van voorbeelden van grafische organizers. Een grafische organizer is een hulpmiddel of kader waarmee je info visueel kunt verzamelen, ordenen of presenteren.
Ze helpen de student veel schijnbaar onsamenhangende informatie om te …
Internationale verhoudingen na 1990. De bronnen zijn groepswerken van de leerlingen. Zij baseerden zich op krantenartikels vanaf juli 2020.
Deze oefeningen horen bij het online werkboek: De wereld na 1900 : Opdrachtenreeks